Finnország

Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország Finnország
Mintha száznyolcvannyolcezer tavának mindegyike egy remekül megtervezett, hatalmas kirakós játék egy-egy eleme volna. Nagyon nehéz olyan részletet találni, mely nincs tökéletes harmóniában a körülötte levőkkel.


Finnország úti célok:Finnország maga a harmónia
Mintha száznyolcvannyolcezer tavának mindegyike egy remekül megtervezett, hatalmas kirakós játék egy-egy eleme volna. Nagyon nehéz akár csak egy olyan fát találni, mely nincs tökéletes szimmetriában a körülötte levõkkel. Ugyanez a harmónia tükrözõdik az ország lakói, az udvarias, kellõen komoly, ugyanakkor életvitelüket tekintve könnyed, mégis hatékony finnek mindennapjaiban is. Õk azok, akik a környezettel köttetett õsi kapcsolatot mindmáig a természet iránti alázat és tisztelet jegyében ápolják. Ezt mi sem pédázza jobban, mint a finn fagazdálkodási terv, mely során a kivágott fák helyére ültetett facsemeték kerek száz évig háborítatlan békében növekedhetnek.

Természet
Finnország az állandó kihívás is egyben. Az egész ország egy ötcsillagos természetvédelmi terület, a kalandvágyók igazi paradicsoma. Egy valódi paradicsom, ahol kenunkkal vad zúgókon leereszkedve, fenséges horgászterületekre érve kedvünkre próbálhatjuk kifogni a világ legnagyobb lazacát, vagy kutyák, esetleg rénszarvasok húzta szánon eredhetünk ritkán látott vadak nyomába. Persze nem kell élsportolónak lennünk ahhoz, hogy kiélvezhessük a természet nyújtotta szabadidõs lehetõségeket. A finnek ezeréves, a közvetlen környezettükkel karöltve szerzett tapasztalata a garancia arra, hogy a kevésbé jó edzettségi állapotúak ugyanúgy találnak maguknak kellemes és felejthetetlen elfoglaltságot, mint a gyermekekkel érkezõk.

Nagyvárosok
Helsinki, a gyönyörû, takaros fõváros és Finnország egyéb nagyvárosai (Turku, Rovaniemi) magukon hordozzák az idõk során rendszeres ellenállást tanúsító finn nép múltjának nyomait. A városokon kívül a végtelenbe futó csendes utak behálózzák a finn tóvidéket, ahol a fák fittyet hányva a gravitáció szabályaira, szinte az égig nõnek. Itt is, ott is feltûnnek a vidéki szállodák, kisebb-nagyobb faházak, melyeknek elengedhetetlen részei a közvetlenül a vízparton épült szaunák.

Jégország
Az ezer tó országában az év minden szakának megvan a maga varázsa. A téli hidegben, egészen a tavasz beköszöntéig az északi sarkkörön és Karéliában hórobogóra, szánra vagy sítalpra pattanva megcsodálhatjuk a fagyos erdõk minden szépségét, de felejthetetlen élménnyel gazdagodhatunk a Kemiben található Lumi Linna jégkastélyban töltött éjszaka után is. A kastély, valamint a hozzá tartozó étterem, kiállító terem és kápolna az idõjárástól függöen akár április végéig is fogadja a vállalkozó kedvû látogatókat.


forrás: Finnország ismertető - Start Utazás